Tp Miilu

Korppaanmäentie 21 BL 6  Helsinki 00300 

Shindo


 on japanilaisen Kazuko Kuratomin kehittämä ja Suomessa Shindo ry:n edistämä moniulotteinen itsehoito- ja hoitomenetelmä. Shindo sisältää rentoutus-, maadoitus- ja tasapainoharjoitteita, kuusi meridiaanivenytystä ja  niitä tehostavat tukiotteet ja suuren määrän kokonaisvaltaisia hoitoja. Shindo edesauttaa sekä kehon että mielen tasapainottamisessa. 

Linkki Shindo ry:n sivuille 


Hoidot 

Hoitoja kehittäessään Kuratomi on tehnyt valtaisan tutkimustyön japanilaisen hoitoperinteen parissa ja hoidot ovat syntyneet tämän hoitoperinteen inspiroimana. Hoitojen taustateoriana on kiinalaisen lääketieteen teoria, jonka peruskäsitteitä on ajatus ihmisen energiakanavista eli meridiaaneista. Meridiaanien energiavirrat ovat sidoksissa sisäelinten toimintaan ja terveyteen.  Kun energia liikkuu vapaasti ja on tasapainossa meridiaaneilla, on olo hyvä ja virkeä. Kun energian virtaamien estyy aiheuttaa se väsymystä ja muita oireita.  Monenlaiset psyykkiset ja fyysiset tekijät, elämäntavat, ravinto, vuodenkierto ja ympäristö vaikuttavat elimistömme toimintaan ja myös energian kiertoon meridiaaneilla. 

Shindo-hoidot edesauttavat energian virtaamista poistamalla jännityksiä lihaksista ja lihaskalvoista, aktivoimalla ja vapauttavalla nestekiertoa (veri, lymfa, solunesteet) ja rentouttamalla hermostoa.

Hoidot tehdään vaatteiden päältä, hoitoliinan läpi. Hoitoa vastaanottava henkilö makaa tai istuu hoitoalustalla lattialla tai istuu tuolilla. Hoitaja käsittelee hoidettavia alueita painamalla sormilla, kämmenenillä,  kyynärvarrella, polvella tai jalalla. Hoito-otteet ovat kohtisuoria rauhallisia ja viipyileviä tai rytmikkäitä painalluksia joiden voima syntyy hoitajan kehon keskustan ja hoitavan otteen välisestä suorasta linjasta ja painovoiman hyödyntämisestä hoitoasennossa. Painalluksen voimakkuus vaihtelee tilanteen mukaan.  Hoitopisteissä meridiaanialueilla hoito-ote voi viipyä tarpeen mukaan kauankin. Rauhallinen painallus laukaisee vähitellen jännityksen ja poistaa kivun.  Otteet voivat olla myös harjaavia, rapsuttavia, keinuttavia tai täristäviä. Yhden hoidon aikana otteet vaihtelevat hoidettavan alueen ja hoidon tavoitteiden mukaan.

Shindo-hoitoa voidaan tehdä kokonaisvaltaisesti koko keholle tai vain johonkin kehon osaan. Hoitojen vaikutus on aina kuitenkin kokonaisvaltainen.

 

Varaa hoitoaikasi: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai 041 460 7813  tai ajanvarausjärjestelmän kautta.


Shindo-hoito 45 min 56€

varvashoito/päähoito/jalka-/käsihoito/selkähoito  


Shindo-hoito 60 min  65€

Osahoito 1-2 aluetta hoitotarpeen mukaisesti                       


Shindo-hoito 75 min  75€

Osahoito 1-3 aluetta hoitotarpeen mukaisesti                   


Shindo-hoito 90 min 90 € 

Kokovartalohoito hoitotarpeen mukaisesti                          

  

Aina edulliset Shindo-hoitosarjat (voimassa 3 kk):

Shindo-hoito sarja 3x 45 min.                 159€

Shindo-hoito sarja 3x 60 min.                 186€

Shindo-hoito sarja 3x 75 min.                  216€

Shindo-hoito sarja 3x 90 min                   261€

Hinnat sisältävät 24% alv.

 

Shindo itsehoitona yksilöohjaus

on rentoutus-harjoituksiin ja venyttelyyn, sekä venytyksiä tukeviin itselle tehtäviin tukiotteisiin  opastava yksityistunti, jossa saat  juuri sinulle räätälöityä ohjausta kotiharjoitteluun ja  Shindo ry:n venyttelyohjeet kotiin mukaan muistin virkistämiseksi. Tämä on aktiivinen harjoitustunti,  joten päälle kannattaa varata  mukavat liikkumiseen sopivat vaatteet.

 

Shindo-kehotyöskentelyn  yksilöohjaus hinnasto:

60min  55€      

90min 82€

Sarjat:    5 x 60 min 265          5x90min 395€

10x 60 min 500€     10x 90 min 870€ Hinnat sisältävät 10% alv.


Shindo on rekisteröity tavaramerkki jonka omistaa Kazuko Kuratomi ja jonka oikeuksia suomessa valvoo Shindo ry. Se myös vastaa ammattilaisten kouluttamisesta yhdessä Shindo-kouluttajien kanssa.

Lisätietoa Shindosta löytytyy Shindo ry:n sivuilta: http://www.shindo.fi/

© Tp Miilu/Helena Ryynänen