Tp Miilu

Korppaanmäentie 21 BL 6      00300 Helsinki

Hieronta 

on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka kehittyy ja monipuolistuu jatkuvasti, kun ymmärrys ihmiskehosta syvenee ja täydentyy. Hieronnasta löytyy tehokas apu lihasjäykkyyksien  ja kipujen sekä  rajoittuneiden liikeratojen kuntoutuksessa. Lisäksi hieronnalla voidaan nopeuttaa toipumista ja hoitaa arpikudoksia onnettomuuksien tai esim. leikkauksen jälkeen. Hieronnan monipuolisilla ja tarkkaan kohdennetuilla otteilla vaikutetaan lihaksiin, lihaskalvoihin ja lihasten kiinnityskohdissa oleviin jänteisiin. Hieronta vaikuttaa aina myös hermoston, verenkierron ja lymfakierron toimintaan. Hierontaotteet ja tekniikat valitaan hoitotilanteessa yksilöllisesti hieronnan tavoitteiden mukaisesti.

Hieronta ylläpitää toimintakykyä ja mielenterveyttä ja säännöllisesti toteutettuna ehkäisee tehokkaasti monien ongelmatilanteiden syntyä.


Varaa aikasi yksilölliseen hoitoon: Sähköinen ajanvaraus

Jos ajanvarausjärjestelmästä ei löydy sopivaa aikaa  ota yhteyttä Helenaan: 041 460 78 13 tai helena.ryynanen@tpmiilu.net.

Hoitotilanteessa keskityn hoitamiseen eli puhelin on kiinni, joten jätäthän soittopyynnön vastaajaan  niin soitan takaisin. Sähköposti ja tekstiviesti toimivat myös.

Hintatiedot löytyvät Hinnastosta


Hieronta on ihana lahja jonka voi helposti antaa lahjakortilla. Lahjakortti voidaan toimittaa myös postitse, jolloin hintaan lisätään käsittely- ja  postituskuluja 5€. Lahjakorttimallit löydät täältä.

Nivelmobilisaatio, MET ja passiiviset venytykset

Hierontaan yhdistettävät nivelmobilisaatiohoidot ovat pehmeitä ja kivuttomia, nivelen luonnollista liikerataa  noudattavia hoitoja, joilla ylläpidetään ja palautetaan nivelen normaalia liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa.

Hieronnan yhteydessä voidaan myös tehdä aktiivisia tai passiivisia venytyksiä.  Venytyksiin voidaan yhdistää  MET (Muscle Energy Technique) eli lihasenergiatekniikkaa. Se on hoitomuoto, jota käytetään nivelen liikkuvuuden parantamisessa ja silloin kun halutaan kehittää  heikon lihaksen voimantuottoa. MET-tekniikan käyttö venytyksissä perustuu lihasjännityksen jälkeiseen rentoutumiseen ja lihaksen jännityksen aikana tapahtuvaan vastavaikuttajalihaksen rentoutumiseen. 

Kaikki mikä vaikuttaa kehoon vaikuttaa myös mieleen. Hieronta on rentouttava ja mielihyvää lisäävä hoitomuoto ja sillä on tutkimusten mukaan positiivinen vaikutus myös mielenterveyden ongelmien hoidossa. Tästä esimerkkinä mm. Tanja Jakosen  väitöskirjatutkimus vuodelta 2004: Hieronta psykiatrisen potilaan auttamismenetelmänä


Hieronta tehdään useimmiten paljaalle iholle tai hetkittäin hoitoliinan läpi. Hieronnassa käytetään väliaineena öljyä tai vahaa ja asiakkaan niin halutessa öljynä voidaan käyttää myös tuoksuvia eteerisiä, hierontaan tarkoitettuja öljyjä, jolloin myös kasvien hoitavat ja aromaattiset ominaisuudet tukevat hieronnan vaikutusta.  Miilussa käytän vain luonnollisista aineista tehtyjä öljyjä.  Perusöljy on tuoksuton, allergisoimaton viinirypäleenkiviöljy.

Olen Valviran  rekisteröimä koulutettu hieroja.

Jos tulet hierontaan jonkun ongelmatilanteen vuoksi tutkimme ja kartoitamme ongelmaa ensimmäisen käynnin yhteydessä ja mikäli ongelma ei ole hieronnalla parannettavissa tai ongelman alkuperää on vaikea määritellä opastan jatkotutkimuksiin.


Hieronnan vasta-aiheita eli yleisimpiä asioita jotka estävät hieronnan tekemisen:

-  kuume tai tulehdustila, flunssa tai vatsatauti

- akuutti trauma kuten avohaava, tulehdus, murtuma, palohaava tai paleltuma

- päihtymys tai krapula

- akuutti bakteerin tai viruksen aiheuttama ihosairaus

- syöpä akuutissa hoitovaiheessa (hoitojen jälkeen varoaika ja lääkärin lupa)

- suonikohjut. Estävät hieronnan paikallisesti kohjujen alueella. Ympäröivät alueet voi hieroa.


Lämpimästi tervetuloa hierontaan!


Ajanvarauksen käyttöohje: Klikkaa Ajanvaraus linkkiä. Vellon  järjestelmä aukeaa. Vasemmalla näet Palvelu painikkeen. Klikkaa sitä ja palvelukategoriat avautuvat. Tanssi/liiketerapia, Shindo ja Klassinen hieronta. Klikkaa haluamaasi kategoriaa ja sen alta avautuvat varattavissa olevat palvelut. Valitse palvelu, klikkaa sitä ja valitse ajankohta. Täytä lomakkeen vaatimat tiedot ja paina lopuksi tee varaus. Saat sähköpostiisi vahvistuksen varauksesta.

© Tp Miilu/Helena Ryynänen