Tp Miilu

Korppaanmäentie 21 BL 6  Helsinki 00300 

Terapeuttisen tanssin ja kehotietoisuuden tunnit  2021

Pe aamutunnit 27.8.-17.12.2021 klo 10-11.30 

Hinta: 20 €/kerta,  85€/5x . 165€/10x

Smartum, eazy break ja e-passi käy.

Voit osallistua yksittäiselle kerralle tai koko jaksoon. Ennakkoilmoittautumien välttämätön vähintään 1vrk ennen tuntia.  Paikkavaraukset ovat sitovia. Viimeinen maksuton peruutus 24h ennen tunnin alkua eli klo 10 to aamuun mennessä. Sairastapauksissa  maksusta vapautuu lääkärintodistuksella. 

Nämä tunnit ovat  aistitietoisuuteen ja ohjeistuksesta saatuihin omiin tulkintoihin perustuvan kehollisen kokemuksen ja liikkumisen tutkimista ja löytämistä. Tanssi on leikkikenttä joka on täynnä mahdollisuuksia eikä  mikään liike tai suunta ole väärä. Parhaimmillaan sisäinen tanssin kokemus ja ulkoinen muoto yhdistyvät saumattomasti ja paineettomasti läsnäolon ja vitalisaation kokemukseksi.

Liikkeen tutkiminen kehittää kehontuntemusta, parantaa ja monipuolistaa liikkumisen valmiuksia ja  havahduttaa huomaamaan omia tunnetiloja.  Lempeästi ohjattu ja itseä kuunnellen toteutettu liike  myös auttaa kiinnittymään omaan olemassaoloon tässä hetkessä. Liike tuottaa välitöntä mielihyvää ja lievittää  ja ennaltaehkäisee kehon  kiputiloja.

Ryhmässä  työskenneltäessä on  aina läsnä  myös sosiaalinen ulottuvuus. Silloinkin kun jokainen työskentelee itsekseen ja oman sisäisen kokemuksensa kanssa olemme tietoisia itsestämme ja muista, tilasta ihmisten välillä  ja oman liikkeen tarvitsemasta tilasta. Toisinaan tukeudumme toisten liikkeeseen, toisinaan väistämme ja sulkeudumme omaan kokemukseemme. 

Harjoitusten pohjana toimii melkein 30 vuoden aikana kehittynyt ammattitaitoni tanssi/liiketerapeuttina ja luovan tanssin opettajana. Luovassa tanssissa lähestyn liikkumista kehon, tilan, ajan ja voimankäytön perspektiiveistä  sekä liikkumisen halun herättävän motivaation näkökulmasta. Tanssiterapeuttisten  näkökulmien lisäksi ammennan työhöni inspiraatiota ja työmenetelmiä feldenkrais-menetelmästä, body/mind centering työskentelystä, joogasta, butoh-tanssista,  Shindosta ja kokemuksellisesta anatomiasta sekä  luonnosta ja taiteesta.

Tunnit soveltuvat hyvinvoinnista, kehollisuudesta, tanssi- ja liikeimprovisaatiosta ja sen  moniulotteisuudesta kiinnostuneille aikuisille. Ikähaitari  vaihtelee 18 ja 75 vuoden välillä. Liikuntavalmiuksien on hyvä olla sellaiset että pystyt vaihtamaan lattiatasosta  seisomatasoon liikkumisen aikana.  Useimmat tunnit sisältävät sekä patja-, että keski-tai ylätasossa työskentelyä. Kaikkia harjoituksia on mahdollistaa soveltaa omien liikunta mahdolisuuksien mukaan ja se on suositeltavaa ja sallittua näillä tunneilla.


Tunnit voi aloittaa mihin aikaan kaudesta tahansa, koska jokainen tunti on oma kokonaisuutensa. Et myöskään  'putoa kärryiltä' jos joudut välillä olemaan poissa. Toki tässä, kuten kaikessa muussakin säännöllinen harjoittelu kehittää taitoja.

Sarjakorteillamme tai kertamaksulla maksat vain ne kerrat jolloin olet paikalla. (Huomioi korttien voimassaoloajat!)  Sopii siis erinomaisesti myös vuorotyöläisille. Voit käydä joko ilta- tai aamutunnilla omien aikataulujesi mukaan. Kausimaksajat sitoutuvat  joko aamu tai iltatunteihin, mutta voivat käydä korvaamassa poissaoloja kaikilla tunneillani kauden aikana.

Voit ilmoittautua tunnille  alla olevalla  lomakkeella tai  sähköpostilla: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai tekstarilla tai Whats App viestillä 0414607813. Muistathan että ilmoittautuminen on sitova, eli kun ilmoittaudut sitoudut maksamaan tunnista. Yllättävän esteen sattuessa peruutusehdot  tämän sivun ylälaidassa.


Ilmoittaudu tunnille tai kysy lisätietoa tästä: