Tp Miilu

Korppaanmäentie 21 BL 6  Helsinki 00300 

Terapeuttisen tanssin ja kehotietoisuuden tunnit kevätkausi 2023


Ti  10.1.-16.5.2023 klo 17.30-19  Ei 21.2.


Hinta:  

1x 20€ 

5x sarja 90€/85 € 

10 x sarja 170€/160€ 

E-passi, smartum ja eazy break käy sekä virike etu käy. (Mobiilimaksut)

Alennetut hinnat opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille.


Ilmoittautumiset: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai 0414607813  Whats App toimii myös.

Voit ilmoittautua tunnille myös sivun alalaidan  yhteydenottolomakkeella. Merkitse silloin viestiisi mille tunnille ilmoittaudut.

 

Nämä tunnit ovat  oman kehollisen kokemuksen ja liikkumisen tutkimista ja löytämistä. Tanssi on leikkikenttä joka on täynnä mahdollisuuksia eikä mikään liike tai suunta ole väärä. Parhaimmillaan sisäinen tanssin kokemus ja ulkoinen muoto yhdistyvät saumattomasti ja paineettomasti läsnäolon ja vitalisaation kokemukseksi.

Tunnin aluksi ohjaan kehotietoisuus- ja lämmittelyharjoituksia, siitä siirrymme improvisaatioon ja tunnin lopuksi rauhoitutaan, venytellään ja palaudutaan. Toisinaan jaamme kokemuksia muutamalla sanalla tunnin lopulla.

Liikkeen tutkiminen kehittää kehontuntemusta, parantaa ja monipuolistaa liikkumisen valmiuksia ja  havahduttaa huomaamaan omia tunnetiloja.  Lempeästi ohjattu ja itseä kuunnellen toteutettu liike myös auttaa kiinnittymään omaan olemassaoloon tässä hetkessä. Liike tuottaa välitöntä mielihyvää ja voi lievittää  ja ennaltaehkäistä kehon  kiputiloja. Omaehtoinen liike lisää luovaa ajattelukykyä ja tukee monipuolisempien valintojen tekemistä eri elämäntilanteissa.

Työskentelemme lattia- keski- ja ylätasossa.

 Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

******************************************************************

Ryhmässä  työskenneltäessä on  aina läsnä  myös sosiaalinen ulottuvuus. Silloinkin kun jokainen työskentelee itsekseen ja oman sisäisen kokemuksensa kanssa olemme tietoisia itsestämme ja muista, tilasta ihmisten välillä  ja oman liikkeen tarvitsemasta tilasta. Toisinaan tukeudumme toisten liikkeeseen, toisinaan väistämme ja sulkeudumme omaan kokemukseemme. Tärkeä prosessi on myös oppia tunnistamaan omat tarpeetja realtiot eri tilanteisiin. 

Harjoitusten pohjana toimii melkein 30 vuoden aikana kehittynyt ammattitaitoni tanssi/liiketerapeuttina ja luovan tanssin opettajana. Luovassa tanssissa lähestyn liikkumista kehon, tilan, ajan ja voimankäytön perspektiiveistä  sekä liikkumisen halun herättävän motivaation näkökulmasta. Tanssiterapeuttisten  näkökulmien lisäksi ammennan työhöni inspiraatiota ja työmenetelmiä feldenkrais-menetelmästä, body/mind centering työskentelystä,  joogasta, butoh-tanssista,  Shindosta ja kokemuksellisesta anatomiasta sekä  luonnosta ja taiteesta.

Tunnit soveltuvat hyvinvoinnista, kehollisuudesta, tanssi- ja liikeimprovisaatiosta ja sen  moniulotteisuudesta kiinnostuneille aikuisille. Ikähaitari  vaihtelee 18 ja 75 vuoden välillä. Liikuntavalmiuksien on hyvä olla sellaiset että pystyt vaihtamaan lattiatasosta  seisomatasoon liikkumisen aikana.  Useimmat tunnit sisältävät sekä patja-, että keski-tai ylätasossa työskentelyä. Kaikkia harjoituksia on mahdollistaa soveltaa omien liikuntamahdollisuuksien mukaan ja se on suositeltavaa ja sallittua näillä tunneilla.


Avoimet tunnit voi aloittaa mihin aikaan kaudesta tahansa, koska jokainen tunti on oma kokonaisuutensa. 


Voit ilmoittautua tunnille myös  alla olevalla  lomakkeella  Muistathan että ilmoittautuminen on sitova, eli kun ilmoittaudut sitoudut maksamaan tunnista. Viimeinen maksuton peruutus 24h ennen tunnin alkua .Sairastapauksissa  maksusta vapautuu lääkärintodistuksella. 


Ilmoittaudu tunnille tai kysy lisätietoa tästä: