Tp Miilu

Korppaanmäentie 21 BL 6  Helsinki 00300 

Peruskoulutukseltani olen tanssi/liiketerapeutti ja se on myös ammatillisen identiteettini ydin.  Kaikkea työtäni värittää kiinnostus ihmiseen liikkujana ja kehollisena, aistivana ja tuntevana olentona.


Opiskelin tanssi/liiketerapeutiksi Hogeschool Limburgissa (Nykyään Hogeschool Zuyd) Hollannissa vuosina 1992-1996.  Nelivuotisesta kokoaikaisesta  koulutusohjelmasta  valmistuu tanssi/liike-, kuvataide-, musiikki- ja draamaterapeutteja. Tanssi/liiketerapeutin koulutus antaa Hollannissa valmiudet toimia tanssi/liiketerapeuttina Psykiatrisen mielenterveystyön ja psykososiaalisen kuntoutuksen kentällä.Tutkintonimike on B.C. Creatieve Therapie Dans en Beweging.


Vuonna 1996 palasin suomeen ja siitä saakka olen tehnyt tanssi/liiketerapeuttista työtä psyko-sosiaalisen kuntoutuksen saralla ja hyvinvointityötä  ohjaamalla kakille avoimia liikunta- ja terapeuttisen tanssin ryhmiä ja työpajoja.

Olen myös suunnitellut, koordinoinut ja kouluttanut  Tanssi/liiketerapian perus- ja ammatillisissa opinnoissa (mm.Pohjois-Karjalan AMK 1996-2000, Teatterikorkeakoulun Aikuiskoulutusyksikk ja Taideyliopiston täydennyskoulutus 1998-2016.

Olen vuosien varrella ohjannut lukuisia tanssi/liiketerapian lyhytkursseja ja työpajoja (mm. Kuopio tanssii ja soi, Metropolia AMK, Laurea AMK, Etelä.Pohjanmaan opisto jne.)

Vuodesta 2005 lähtien olen  vastaanottanut  tanssi/liiketerapia-asiakkaita omassa työtilassa Tp Milussa. Lisäksi olen ohjannut Miilussa lukuisia terapiaryhmiä ja terapeuttisen tanssin ja liikunnan tunteja ja järjestänyt tanssiterapeuttisia työpajoja ja lyhytkursseja.


Koulutustyön ohessa olen tehnyt koko ajan tanssi-ja liiketerapeutin asiakastyötä eri-ikäisten yksilöiden ja ryhmien kanssa. Työuraani on mahtunut perhetyötä, lapsi- ja nuorisotyötä, päihdekuntoutuksen parissa työskentelyä,  työskentelyä aikuisväestön ja senioreiden parissa. Työskentelen säännöllisesti myös erityistä tukea tarvitsevien ryhmien parissa.

Vuodesta 2005 lähtien olen tanssi/liiketerapian yksilö- ja ryhmätyöskentelyn lisäksi  ohjannut terapeuttisen tanssin ja tanssi/liikeimprovisaation sekä autenttisen liikkeen ryhmiä ja työpajoja omalla studiollani.


Tanssiterapeutin työni kautta kiinnostuin myös kosketuksen kautta hoitamisesta ja löysin tieni Shindon pariin. Olen rekisteröity Shindo-hoitaja/kouluttaja. Shindo-koulutukset kävin vuosina 2006-2010. Ohjaan säännöllisesti Shindo rentoutusryhmiä ja teen hoitoja.


Hierojan koulutus Helsingin Hieronta-Akatemian urheiluhierojakoulutuksesa syvensi ja laajensi hoitajan taitoani. Koulutetun hierojan näyttötutkinnon  tein Pirkanmaan Urheiluhierojakoululle.   Perushierontatekniikoiden lisäksi perehdyin nivelmobilisaatio-tekniikoihin.

© Tp Miilu/Helena Ryynänen