Tp Miilu
Korppaanmäentie 21 BL6 00300 Helsinki  
 

Autenttinen liike elokuussa keskiviikkoisin  14.8.-28.8.24 klo 17-19

Autenttinen liike on vapaaseen liikeassosiaatioon ja liikkuja-todistaja vuorovaikutukseen tukeutuva kehollinen ja terapeuttinen menetelmä, jonka synnytti ja jota kehitti  Yhdysvaltalainen tanssitaiteilija, tanssiterapeutti Mary Starks Whitehouse 1950-luvulta lähtien.  Inspiroituneena Jungilaisen  psykoterapian  vapaan assosiaation menetelmästä  hän kehitti assosiaatiovirtaan luottavan  liiketyöskentelyn muodon, jonka  hän koki tukevan individualisaatiota ja vahvistavan itsetuntemusta. Mary myös opetti menetelmäänsä ja monet hänen oppilaansa (mm. Joan Chodorow ja Janet Adler) ovat kehittäneet menetelmää edelleen ja luoneet siitä uusia muotoja.  Nykyään autenttisen liikkeen moninaiset muodot  ovat käytössä terapian, itsetuntemuksen ja taiteen kentällä ympäri maailmaa.


Autenttinen liike soveltuu kaikenikäisille aikuisille, jotka  tuntevat vetoa  liikeimprovisaatioon jota ei ohjata ulkoisin ärsykkein tai ohjeistuksin.
Autenttisessa liikkeessä liikkuja liikkuu silmät suljettuina aistien omassa olemisessa läsnäolevia impulsseja ja seuraten niiden viitoittamaa tietä liikkeeseen tai rauhoittumiseen. Työskentely antaa liikkujalle mahdollisuuden sukeltaa oman olemisen  moninaisiin kerroksiin ilman ulkopuolisia vaateita tai pakkoa tehdä mitään.

Liikkujalla on  'todistaja',  työpari, joka havainnoi tapahtumaa ja pyrkii tekemään tämän avoimin mielin, vastaanottaen, myötäeläen,  arvottamatta ja arvostelematta.
Todistajalle Autenttinen liike on matka omaan tapaan havainnoida, vastaanottaa, olla läsnä ja keskittyä. Todistajan rooli on usein myös ravitseva ja uusia näkökulmia avaava.
Kokemus tulee yhteiseksi ja näkyväksi kun liikkuja ja todistaja jakavat kokemusta tapahtumasta liikkumisen jälkeen.


Tämä kurssi soveltuu hyvin tutustumisjaksoksi autenttiseen liikkeeseen, mutta sopii  myös jo asiaan perehtyneille.


Ilmoittautumiset: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai sivun alalaidan lomakkeella


Hinta:: 75€/70€ | e-passi ja smartum mobiili käy. Jaksoon sitoudutaan kokonaisuutena. Alennettu hinta: Työttömät, eläkeläiset, opiskelijat.


Ryhmää  ohjaa Helena Ryynänen. Hän on tanssi/liiketerapeutti (B.C. Creative therapie Dans en Beweging Hogeschool Limburg NL 1996), Shindo.hoitaja/kouluttaja ja Koulutettu hieroja. Helena on työskennellyt 30 vuotta tanssiterapian, keho-mieli  yhteyden  ja autenttisen liikkeen parissa. Lisätietoja Helenasta saat nimen linkistä.


Autenttisen liikkeen lauantai työpajat klo 10-13

14.9.24   |    5.10.24    |   9.11.24    |    14.12.24   


Nämä lauantai aamupäivien työpajat soveltuvat hyvin  elvyttäväksi tuokioksi arjen kiireiden keskelle. 


Ilmoittautumiset: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai sivun alalaidan lomakkeella


Hinta: 40€/kerta e-passi ja smartum mobiili käy.


Autenttisen liikkeen viikonloppu intensiivi            

pe 27.9.-su 29.9.24


Pe klo 17-19.30, la ja su klo 10-13
Tällä intensiivikurssilla paneudumme autenttiseen liikkeeseen  kolmena perättäisenä päivänä.

Ilmoittautumiset: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai sivun alalaidan lomakkeella

Hinta: 90€


Jos käytät ilmoittautumislomaketta, niin muistathan merkitä viesti kenttään mihin ilmoittaudut. Kiitos :-)!