Tp Miilu

Korppaanmäentie 21 BL 6  Helsinki 00300 

Klassinen Hieronta

Katso kuvaus alta ja varaa aikasi yksilölliseen hoitoon: Sähköinen ajanvaraus  

Jos ajanvarausjärjestelmästä ei löydy sopivaa aikaa  ota yhteyttä Helenaan: 041 460 78 13  puheviesti, tekstari tai WhatsApp toimii tai sähköpostilla helena.ryynanen@tpmiilu.net. 


Hoitotilanteessa keskityn hoitamiseen eli puhelin on kiinni, joten jätäthän soittopyynnön vastaajaan  niin soitan takaisin. Sähköposti, Whats App ja tekstiviesti toimivat myös. Hintatiedot löytyvät Hinnastosta

 

Hieronta 

on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka kehittyy ja monipuolistuu jatkuvasti, kun ymmärrys ihmiskehosta syvenee ja täydentyy. Hieronnasta löytyy tehokas apu lihasjäykkyyksien  ja kipujen sekä  rajoittuneiden liikeratojen kuntoutuksessa. Lisäksi hieronnalla voidaan nopeuttaa toipumista ja hoitaa arpikudoksia onnettomuuksien tai esim. leikkauksen jälkeen. Hieronnan monipuolisilla ja tarkkaan kohdennetuilla otteilla vaikutetaan lihaksiin, lihaskalvoihin ja lihasten kiinnityskohdissa oleviin jänteisiin. Hieronta vaikuttaa aina myös hermoston, verenkierron ja lymfakierron toimintaan. Hierontaotteet ja tekniikat valitaan hoitotilanteessa yksilöllisesti hieronnan tavoitteiden mukaisesti.

Hieronta ylläpitää toimintakykyä ja mielenterveyttä ja säännöllisesti toteutettuna ehkäisee tehokkaasti monien ongelmatilanteiden syntyä. Hieronta hillitsee stressiä ja alentaa verenpainetta.


'Hieronnan on todettu rauhoittavan sympaattista hermostoa, eli se on keskeinen tapa hillitä stressiä ja osa kokonaisvaltaista hoitoa verenpainetta alennettaessa.

”Hermostomme koostuu aivoista, selkäytimestä ja hermoista, jotka kulkevat kehon läpi ohjaten raajoja ja elimiä”, kertoo itälontoolaisen kehonhuoltostudio MASAJ:n perustaja Scarlet Crawley.

”Kun keho lämpenee ja lihaskudoksia stimuloidaan, ärsykkeet kulkevat kehon läpi ihon antureiden kautta ja välittävät tietoa aivoillemme. Aivojen tehtävänä on vastata ärsykkeeseen oikein. Hieronnan aikana antureiden välittämä viesti aivoille on levätä." Lela London in Daily Telegraf 4.6.2019


Hieronta on ihana lahja jonka voi helposti antaa lahjakortilla. Lahjakortti voidaan toimittaa sähköisesti tai  myös postitse, jolloin hintaan lisätään käsittely- ja  postituskuluja 5€. Lahjakorttimallit löydät täältä.

 

Nivelmobilisaatio, MET ja passiiviset venytykset

Hierontaan yhdistettävät nivelmobilisaatiohoidot ovat pehmeitä ja kivuttomia, nivelen luonnollista liikerataa  noudattavia hoitoja, joilla ylläpidetään ja palautetaan nivelen normaalia liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa.

Hieronnan yhteydessä voidaan myös tehdä aktiivisia tai passiivisia venytyksiä.  Venytyksiin voidaan yhdistää  MET (Muscle Energy Technique) eli lihasenergiatekniikkaa. Se on hoitomuoto, jota käytetään nivelen liikkuvuuden parantamisessa ja silloin kun halutaan kehittää  heikon lihaksen voimantuottoa. MET-tekniikan käyttö venytyksissä perustuu lihasjännityksen jälkeiseen rentoutumiseen ja lihaksen jännityksen aikana tapahtuvaan vastavaikuttajalihaksen rentoutumiseen. 

Kaikki mikä vaikuttaa kehoon vaikuttaa myös mieleen. Hieronta on rentouttava ja mielihyvää lisäävä hoitomuoto ja sillä on tutkimusten mukaan positiivinen vaikutus myös mielenterveyden ongelmien hoidossa. Tästä esimerkkinä mm. Tanja Jakosen  väitöskirjatutkimus vuodelta 2004: Hieronta psykiatrisen potilaan auttamismenetelmänä


Hieronta tehdään useimmiten paljaalle iholle tai hetkittäin hoitoliinan läpi. Hieronnassa käytetään väliaineena öljyä tai vahaa ja asiakkaan niin halutessa öljynä voidaan käyttää myös tuoksuvia eteerisiä, hierontaan tarkoitettuja öljyjä, jolloin myös kasvien hoitavat ja aromaattiset ominaisuudet tukevat hieronnan vaikutusta.  Miilussa käytän vain luonnollisista aineista tehtyjä öljyjä.  Perusöljy on tuoksuton, allergisoimaton viinirypäleenkiviöljy.

Olen Valviran  rekisteröimä koulutettu hieroja.

Jos tulet hierontaan jonkun ongelmatilanteen vuoksi tutkimme ja kartoitamme ongelmaa ensimmäisen käynnin yhteydessä ja mikäli ongelma ei ole hieronnalla parannettavissa tai ongelman alkuperää on vaikea määritellä opastan jatkotutkimuksiin.


Hieronnan vasta-aiheita eli  asioita jotka estävät hieronnan tekemisen joko osittain tai kokonaan:

-  kuume tai tulehdustila, flunssa tai vatsatauti

- akuutti trauma kuten avohaava, tulehdus, murtuma, palohaava tai paleltuma

- päihtymys tai krapula

- akuutti bakteerin tai viruksen aiheuttama ihosairaus

- syöpä akuutissa hoitovaiheessa (hoitojen jälkeen varoaika ja lääkärin lupa)

- suonikohjut. Estävät hieronnan paikallisesti kohjujen alueella. Ympäröivät alueet voi hieroa.


Lämpimästi tervetuloa hierontaan!


Ajanvarauksen käyttöohje: Klikkaa tämän sivun ylälaidassa olevaa Sähköinen Ajanvaraus linkkiä. Vellon  järjestelmä aukeaa. Palvelukategoriat avautuvat. Tanssi/liiketerapia, Shindo ja Klassinen hieronta. Klikkaa haluamaasi kategoriaa ja sen alta avautuvat varattavissa olevat palvelut. Valitse palvelu, klikkaa sitä ja valitse ajankohta. Järjestelmä näyttää 15 minuutin välein  mahdolliset hoidon aloitusajankohdat. Täytä lomakkeen vaatimat tiedot ja paina lopuksi tee varaus. Saat sähköpostiisi vahvistuksen varauksesta.

© Tp Miilu/Helena Ryynänen